Sidste tips​

En anlægsgartner bliver aldrig udlært, men må bestandig forny sig, for det kræver en kombination af fantasi, faglig viden og praktisk kunnen at omskabe et stykke goldt jord til en frodig have, som er rigtig indrettet, anlagt og beplantet.

Og det samme gælder selvfølgelig for de haveejere, som selv går igang med en sådan opgave, blot er det endnu vanskeligere, for her mangler de erfaringer, som gartneren har tilegnet sig med årene. Maskiner og redskaber rådes der heller ikke over i samme omfang, og derfor vil der her være endnu flere problemer, som skal overvindes.

Fejl vil der også blive begået, der er uundgåeligt, da en have jo er levende og ændrer sig alt som årene går. Jeg har her på siderne kort og sagligt forsøgt at fortælle om, hvordan de forskellige arbejder skal udføres, men kan selvfølgelig ikke beskrive alt i detaljer.

Stedlige forhold og specielle ønsker kan også let være af en sådan art, at der ikke gives svar herpå, men så vidt det har været muligt, er alle væsentlige ting medtaget.

KONTAKT FAGMANDEN

Når havens form er planlagt og tegnet op, vil det altid være klogt at tale med en dygtig fagmand, inden det praktiske arbejde påbegyndes.

Han vil kunne bistå med planlægning af arbejdet, hjælpe med at lave den rigtige beplantningsplan, og fortælle, hvad man ikke selv skal give sig i kast med, det vil altsammen gøre opgaven lettere, og det færdige resultat bedre.

HASTVÆRK ER LASTVÆRK

Det kræver tid at anlægge en have fra grunden. Og det er et slidsomt arbejde, i reglen langt større end man forestiller sig, når der begyndes herpå.​

Derfor fristes mange måske til undervejs at slippe lidt lettere om ved visse ting, end man egentlig burde.

Det er forståeligt, men bør ikke ske, for det vil helt givet skabe problemer sidenhen, som så ikke er lette at ændre.

Det kan ses i mange haver, som er anlagte.

Her trives planter og græs alt for dårligt, fordi der er sjusket med jordarbejdet. Det samme er ofte tilfældet med plantevalg, sammensætning og plantning, og jorden er under fliser og sten heller ikke blevet ordentlig reguleret, belagt og komprimeret, og alt dette tilsammen giver absolut ikke noget godt resultat.

Spring derfor ikke over, hvor gærdet er lavest, men gør det hele rigtigt fra bunden af. Det kræver mange arbejdstimer, men lønner sig rigeligt sidenhen, og derfor må man mobilisere den fornødne energi og især have viljen hertil.

Mottoet: »Gør det selv, men gør det rigtig« må gælde for alle haveejere, som selv anlægger haven. Når det følges, vil resultatet blive en voksende glæde, som enhver have jo kan og bør være.​

Hør mere om dine muligheder

Har du brug for vejledning eller et godt råd, er du velkommen til at kontakte os.

Vi giver naturligvis også et uforpligtende tilbud på en specifik opgave.

Vi glæder os til at hjælpe dig videre i processen.

Kontakt os i dag

Udfyld vores formular med så mange detaljer om dit projekt som muligt og vi vil efterfølgende svare dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Vedhæft fil/billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Aktuelt​ hos Elmerhøj Anlægsgartneri A/S

Seneste nyheder, tilbud og jobopslag.

Elmerhøj Anlægsgartneri A/S

Skelhøjsvej 1, 9541 Suldrup

​CVR: 29442703

Kontakt os

Telefon: 98 37 86 06

E-mail: info@elmerhoj.dk