Havekalender​

Januar

Beskæring af prydbuske og træer,æbler og pærer .Begynd nu at planlægge omforandringer og nyanlæg, gå evt. på biblioteket og lån bøger med haveemner. Tænd op i brændeovnen med brænde fra birken der stod ivejen, hvor du sidste forår anlagde surbundsbedet og hyg dig.

Februar

Espaljetræer af æbler og pærer beskæres.Hække af hvidtjørn, liguster og bøg der er blevet for brede og høje skæres ind og ned nu. Kompostbunken vendes, dvs. det nye friske lægges i bunden og lægges det gamle omsatte ovenpå.

Marts

Blomsterbuskene beskæres nu, vent med forsythia og ribes til efter afblomstring. Græsplænen vertikalskæres. Køkkenhaven klargøres, graves eller kultiveres og der vil kunne såes salat og radisser (jordtemp.10)Forspiring af kartofler og knoldbegonie. Plantning af haveplanter.

April

Visne grene af hortensia og sommerfuglebusk fjernes. Det er nu græsplænen gødes, men græsset skal først slåes når det er 6-10 cm langt. Bedene rengøres,staudetoppene fjernes, kartoflerne lægges, der såes (jordtemp.10). Roserne beskæres når forsythia blomstrer.

Maj

Forsythia, ribes og rosenmandel beskæres efter afblomstring.Buksbom klippes. Bønner, græskar og agurker såes. Huller i græsplænen eftersåes. Bedste måned for plantning af haveplanter og sommerblomster.

Juni

Fyrene klippes i den 1.uge. Hækkene klippes. Afblomstrede blomster på rhododendron fjernes. Nyplantede planter vandes enkeltvis.Bladlus kan delvis sprøjtes væk med kraftig vandstråle. Sæt dig på terrassen og nyd at alting spirer og gror.​

Juli

Der kan stadig klippes hække. Afblomstrede stauder, stenplanter og løgplanter afpudses. Vildskud på roserne afrives. Gamle hindbærskud afklippes ved jordoverfladen efter bærhøst. Plantning af jordbær. Tag liggestolen med ned i skyggen af et træ og nyd det med en god bog.

August

Udtynding af grenene på solbær, ribs, stikkelsbær og kirsebærtræerne efter høst. Afblomstrede blomster fjernes på roser og stauder.Blomsterløgene graves op, tørres og sorteres, de største sættes igen sammen med nyindkøbte. Omlæg/plantning af staudebed.

September

Udtynding af grenene på solbær, ribs, stikkelsbær. Beskæring af fersken, blomme, valnød, birk og løn. Omlægning/såning af græsplæne. Plantning af nyindkøbte blomsterbuske og stedsegrønne.

Oktober

Udtynding af grenene på solbær, ribs, stikkelsbær. Beskæring af vin,blomme, valnød, birk og løn. Flytning af løvfældende træer og buske, plantning af nyindkøbte hækplanter (-bøg plantes i november). Efterårsgravning.

November

Sidste frist for beskæring og udtynding af træer med tidlig saftstigning. Oprydning – nedfaldsfrugt fjernes, bladene rives op og lægges mellem blomsterbuske eller laves til kompost.Vinterdækning med blade og gran.

December

Grene fra havens blomsterbuske og stedsegrønne klippes og anvendes til juledekorationer.Beskæring af prydbuske og træer,æbler og pærer kan begynde nu. Afpudsning, men absolut ikke beskæring af haveroserne.​

Hør mere om dine muligheder

Har du brug for vejledning eller et godt råd, er du velkommen til at kontakte os.

Vi giver naturligvis også et uforpligtende tilbud på en specifik opgave.

Vi glæder os til at hjælpe dig videre i processen.

Kontakt os i dag

Udfyld vores formular med så mange detaljer om dit projekt som muligt og vi vil efterfølgende svare dig hurtigst muligt.

 
 
 
 
Vedhæft fil/billede
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Aktuelt​ hos Elmerhøj Anlægsgartneri A/S

Seneste nyheder, tilbud og jobopslag.

Elmerhøj Anlægsgartneri A/S

Skelhøjsvej 1, 9541 Suldrup

​CVR: 29442703

Kontakt os

Telefon: 98 37 86 06

E-mail: info@elmerhoj.dk