KONTAKT OS:

98 37 86 06

SEND EN MAIL:

info@elmerhoj.dk

Havekalender

Januar: Beskæring af prydbuske og træer,æbler og pærer .Begynd nu at planlægge omforandringer og nyanlæg, gå evt. på biblioteket og lån bøger med haveemner. Tænd op i brændeovnen med brænde fra birken der stod ivejen, hvor du sidste forår anlagde surbundsbedet og hyg dig.

Februar: Espaljetræer af æbler og pærer beskæres.Hække af hvidtjørn, liguster og bøg der er blevet for brede og høje skæres ind og ned nu. Kompostbunken vendes, dvs. det nye friske lægges i bunden og lægges det gamle omsatte ovenpå.

Marts: Blomsterbuskene beskæres nu, vent med forsythia og ribes til efter afblomstring. Græsplænen vertikalskæres. Køkkenhaven klargøres, graves eller kultiveres og der vil kunne såes salat og radisser (jordtemp.10)Forspiring af kartofler og knoldbegonie. Plantning af haveplanter.

April: Visne grene af hortensia og sommerfuglebusk fjernes. Det er nu græsplænen gødes, men græsset skal først slåes når det er 6-10 cm langt. Bedene rengøres,staudetoppene fjernes, kartoflerne lægges, der såes (jordtemp.10). Roserne beskæres når forsythia blomstrer.

Maj: Forsythia, ribes og rosenmandel beskæres efter afblomstring.Buksbom klippes. Bønner, græskar og agurker såes. Huller i græsplænen eftersåes. Bedste måned for plantning af haveplanter og sommerblomster.

Juni: Fyrene klippes i den 1.uge. Hækkene klippes. Afblomstrede blomster på rhododendron fjernes. Nyplantede planter vandes enkeltvis.Bladlus kan delvis sprøjtes væk med kraftig vandstråle. Sæt dig på terrassen og nyd at alting spirer og gror.

Juli: Der kan stadig klippes hække. Afblomstrede stauder, stenplanter og løgplanter afpudses. Vildskud på roserne afrives. Gamle hindbærskud afklippes ved jordoverfladen efter bærhøst. Plantning af jordbær. Tag liggestolen med ned i skyggen af et træ og nyd det med en god bog.

August: Udtynding af grenene på solbær, ribs, stikkelsbær og kirsebærtræerne efter høst. Afblomstrede blomster fjernes på roser og stauder.Blomsterløgene graves op, tørres og sorteres, de største sættes igen sammen med nyindkøbte. Omlæg/plantning af staudebed.

September: Udtynding af grenene på solbær, ribs, stikkelsbær. Beskæring af fersken, blomme, valnød, birk og løn. Omlægning/såning af græsplæne. Plantning af nyindkøbte blomsterbuske og stedsegrønne.

Oktober: Udtynding af grenene på solbær, ribs, stikkelsbær. Beskæring af vin,blomme, valnød, birk og løn. Flytning af løvfældende træer og buske, plantning af nyindkøbte hækplanter (-bøg plantes i november). Efterårsgravning.

November: Sidste frist for beskæring og udtynding af træer med tidlig saftstigning. Oprydning – nedfaldsfrugt fjernes, bladene rives op og lægges mellem blomsterbuske eller laves til kompost.Vinterdækning med blade og gran.

December: Grene fra havens blomsterbuske og stedsegrønne klippes og anvendes til juledekorationer.Beskæring af prydbuske og træer,æbler og pærer kan begynde nu. Afpudsning, men absolut ikke beskæring af haveroserne.

Interne sider

×
Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK