KONTAKT OS:

98 37 86 06

SEND EN MAIL:

info@elmerhoj.dk

Drivhuset

Når en have anlægges, hører det til sjældenhederne, at der straks sættes et drivhus op, men det er noget, de fleste haveejere ønsker og på et eller andet tidspunkt anskaffer.

Derfor bør der allerede ved planlægning af haven tages hensyn til placeringen.

TÆNK PÅ SOL OG LÆ
Den bedste plads for huset er på et sted, hvor der er både lyst og lunt. Et drivhus forlænger jo vækstsæsonen betydeligt. Foråret begynder tidligere under glasset, og efteråret bliver længere.

Især om foråret er det af stor værdi, for jo hurtigere vi kan få planterne igang, des mere udbytte giver de, og at der kan høstes på den tid af året, hvor grønsager traditionelt er dyre, gør det absolut ikke dårligere at være drivhusejer.

Placer derfor huset på en udsøgt plads, og hvis det kan lade sig gøre, så vend gavlen øst-vest og med indgangen i østgavlen. Forsøg har vist, at der herved fås mest lys i huset, og det er afgørende for de fleste kulturer heri.

Hvis de praktiske forhold taler mest herfor, kan et moderne aluminiumshus dog også vendes med gavlene syd-nord. Sprosserne i et sådant hus giver praktisk talt ingen skygge, men så bør gavlen med dørpartiet vende mod nord.

Det fritliggende hus giver de bedste dyrkningsforhold, men et halvtagshus op af en mur er absolut heller ikke dårligt. Her vil der meget hurtigt blive en god temperatur om foråret, og væggen er ideel til den traditionelle vin.

Køb ikke et for lille hus, der bliver altid brug for mindst 10 kvadratmeter, når man først skal til at plante og så heri.

Køb heller ikke et hus med lave sider, helst ikke under 150 cm.

Med hensyn til sokkel er der delte meninger om det skal være en støbt betonsokkel eller en af trykimprægneret træ. Den sidste er efter min mening fuldt tilstrækkelig, især hvis der dyrkes i plantesække eller spande, hvilket bliver mere og mere almindeligt. Under en træsokkel bør sættes isolerende rockwollplader på højkant.

Skadedyrsbekæmpelse i drivhuset www.nyttedyr.dk

Og lige til sidst: Huset behøver absolut ikke at ligge i køkkenhaven. Det kan udmærket placeres i et bed i plænen, omgivet af lave vækster.

Interne sider

×
Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK